Cebulowa polewka przepis z grzybami i ciecierzycą

Ja jest bardzo łatwym przepisem i ty właśnie potrzebujesz podążać instrukcje i ty dostajesz pyszną i kremową polewkę. Zupa cebulowa jest idealnym comfort food na zimny dzień i sprawi, że poczujesz ciepło w środku.

Składniki:

1 łyżka masła

2 duże cebule

3 łyżki mąki

4 filiżanki bulionu wołowego

1/2 filiżanki bulionu z kurczaka

3 filiżanki pół na pół

Sól i pieprz do smaku

3 filiżanki mieszanych grzybów

1 filiżanka ciecierzycy

1 łyżka świeżego tymianku

Instrukcje:

Rozgrzej masło w dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Dodajemy cebulę i gotujemy aż zmięknie, około 7 do 10 minut. Dodamy mąkę i będziemy mieszać przez 1 minutę. Stopniowo dodawać bulion wołowy i bulion z kurczaka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do niskiego. Gotuj zupę przez około 30 do 45 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zgęstnieje. Dodać sól i pieprz do smaku.

W międzyczasie podsmaż grzyby na osobnej patelni. Kiedy cebula będzie ugotowana, zdejmij zupę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na około 20 minut.

Dodaj grzyby, ciecierzycę i tymianek do zupy.

Podawać zupę z odrobiną świeżo posiekanego tymianku.

Serwuje się 4

Wnioski:

To najprostszy i najsmaczniejszy przepis na zupę cebulową. Kremowy smak grzybów jest niesamowity i mieszanka smaków czyni tę zupę niesamowitym przepisem. Jeżeli ty no masz składniki dla przepisu wtedy ty możesz dostawać one łatwo od sklepu spożywczego.