Jak zrobić wegański Paneer

Czy szukasz jakiegoś pysznego i zdrowego jedzenia? Czy jesteś zdezorientowany, aby wybrać jedzenie, które potrzebujesz dla siebie? Czy chcesz spróbować czegoś nowego? Jestem pewien, że szukasz zdrowego i pysznego wegańskiego przepisu.

Paneer to popularne indyjskie danie, które jest wykonane z twarogu i smakuje świetnie, gdy jest przygotowane. Możesz łatwo ugotować paneer z dowolnym warzywem, które lubisz. Podzieliłem się wegetariańskim przepisem na paneer, który jest wykonany ze szpinakiem i serem paneer.

Składniki:

-1 filiżanka szpinaku

-2 łyżki pasty czosnkowej

-½ filiżanki sera paneer (twaróg)

-1 łyżka ghee lub masła

-2 filiżanki mąki

-Sól

-1 jajko (opcjonalnie)

-Olej

Metoda:

-Umyj i posiekaj szpinak.

-Dodaj posiekany szpinak do patelni i dodaj odrobinę wody. Przykryj i gotuj, aż woda odparuje, a szpinak się ugotuje.

-Ostudzić go i przełożyć do blendera.

-Dodaj pastę czosnkową, ser paneer, ghee i sól i miksuj przez 3 do 4 minut.

-Odstawić na bok na 5 do 6 minut.

-Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.

-Uformuj okrągły kształt, zwijając go i odstaw na 15 minut.

-Ubij jajko i dodaj je do masy i dobrze wymieszaj.

-Rozgrzej patelnię i smaż na średnim ogniu.

-Smaruj ją olejem i wlej mieszankę i smaż przez 2 do 3 minut.

-Zdjąć z patelni i podawać na gorąco.

Uwagi:

-Możesz dodać czerwone chili w proszku dla dodatkowego pikantnego smaku.

-Dodaj liście kolendry i zielone chilli dla większego smaku.

-Możesz nawet dodać cebulę, aby uczynić go smaczniejszym.

-Użyłem sera paneer do tego przepisu, ale możesz użyć dowolnego rodzaju sera.

-Jeśli chcesz, aby był chrupiący to możesz dodać trochę proszku do pieczenia.

-Jeśli nie chcesz, aby był chrupiący, możesz go zrobić w kuchence mikrofalowej.

Wnioski:

Jest to zdrowy i pyszny wegański przepis na paneer, który jest gotowy w mniej niż 20 minut. Tak więc, jeśli szukasz jakiegoś pysznego jedzenia i chcesz spróbować czegoś nowego, to jest to idealny przepis dla Ciebie.