Czy szukasz jakiegoś pysznego i zdrowego jedzenia? Czy jesteś zdezorientowany, aby wybrać jedzenie, które potrzebujesz dla siebie? Czy chcesz spróbować czegoś nowego? Jestem pewien, że szukasz zdrowego i pysznego wegańskiego przepisu.
Paneer to popularne indyjskie danie, które jest wykonane z twarogu i smakuje świetnie, gdy jest przygotowane. Możesz łatwo ugotować paneer z dowolnym warzywem, które lubisz. Podzieliłem się wegetariańskim przepisem na paneer, który jest wykonany ze szpinakiem i serem paneer.
Składniki:
-1 filiżanka szpinaku
-2 łyżki pasty czosnkowej
-½ filiżanki sera paneer (twaróg)
-1 łyżka ghee lub masła
-2 filiżanki mąki
-Sól
-1 jajko (opcjonalnie)
-Olej
Metoda:
-Umyj i posiekaj szpinak.
-Dodaj posiekany szpinak do patelni i dodaj odrobinę wody. Przykryj i gotuj, aż woda odparuje, a szpinak się ugotuje.
-Ostudzić go i przełożyć do blendera.
-Dodaj pastę czosnkową, ser paneer, ghee i sól i miksuj przez 3 do 4 minut.
-Odstawić na bok na 5 do 6 minut.
-Dodaj mąkę i dobrze wymieszaj.
-Uformuj okrągły kształt, zwijając go i odstaw na 15 minut.
-Ubij jajko i dodaj je do masy i dobrze wymieszaj.
-Rozgrzej patelnię i smaż na średnim ogniu.
-Smaruj ją olejem i wlej mieszankę i smaż przez 2 do 3 minut.
-Zdjąć z patelni i podawać na gorąco.
Uwagi:
-Możesz dodać czerwone chili w proszku dla dodatkowego pikantnego smaku.
-Dodaj liście kolendry i zielone chilli dla większego smaku.
-Możesz nawet dodać cebulę, aby uczynić go smaczniejszym.
-Użyłem sera paneer do tego przepisu, ale możesz użyć dowolnego rodzaju sera.
-Jeśli chcesz, aby był chrupiący to możesz dodać trochę proszku do pieczenia.
-Jeśli nie chcesz, aby był chrupiący, możesz go zrobić w kuchence mikrofalowej.
Wnioski:
Jest to zdrowy i pyszny wegański przepis na paneer, który jest gotowy w mniej niż 20 minut. Tak więc, jeśli szukasz jakiegoś pysznego jedzenia i chcesz spróbować czegoś nowego, to jest to idealny przepis dla Ciebie.