Kurki w sosie śmietanowym

Kurki to jedne z najdroższych grzybów świata, ale też najsmaczniejsze. Wszyscy wiemy, że kurki są uprawiane w jednych z najzimniejszych miejsc na ziemi.

W dzisiejszych czasach istnieje wiele rodzajów grzybów i kurka jest jednym z nich, ale jeśli nie znasz właściwego sposobu jej gotowania to będzie to strata pieniędzy.

W tym artykule omówimy podstawowe metody gotowania kurek.

Jak gotować kurki?

Przede wszystkim kurki należy odpowiednio oczyścić. Najlepiej namoczyć je na pół godziny w gorącej wodzie, a następnie usunąć z nich zanieczyszczenia. Teraz włóż ją do głębokiej miski i dodaj do niej sól. Po tym czasie przykryj ją ręcznikiem i pozostaw na 2 godziny. Kiedy go otworzysz wtedy zobaczysz, że woda zaczyna zmieniać kolor, teraz odcedź wodę i zachowaj w niej kurki.

Teraz przejdźmy do następnego kroku. Pokrój je na kawałki i jeszcze raz na mniejsze kawałki. Teraz rozgrzej patelnię i dodaj do niej masło. Po tym czasie dodaj pokrojone kurki i smaż je przez 5 minut.

Wnioski:

Nadszedł czas, aby zacząć gotować kurki, jeśli szukasz najlepszego i łatwego sposobu na ich przyrządzenie to znalazłeś właściwe miejsce. Te wskazówki pomogą Ci ugotować najlepsze i smaczne grzyby.