5 Pysznych Przepisów na Ravioli Zrobione z Mąki Gryczanej

Jeśli chcesz spróbować czegoś innego niż zwykły makaron, to musisz spróbować ravioli. Jest to bardzo pyszne i pożywne jedzenie, które jest przygotowane z mąki gryczanej.

Gryka jest nie tylko używana do wyrobu chleba i innych rzeczy, ale także do przygotowania ravioli. We Włoszech popularnym daniem jest makaron, jak również ravioli.

Ravioli to rodzaj nadziewanego makaronu, który jest zazwyczaj spożywany z mięsem i warzywami. Niektórzy robią go z ryżem i innymi składnikami. Istnieją różne rodzaje ravioli wykonane z różnych składników.

Tutaj dzielę się niektórymi z pysznych przepisów ravioli wykonanych z mąki gryczanej.

1. Warzywne ravioli

Składniki:

– 1 filiżanka mąki gryczanej

– 1/2 filiżanki oleju roślinnego

– 1 średnia marchew

– 1/4 szklanki pietruszki

– Sól

– Pieprz

– 1 jajko

Metoda:

Umieść mąkę, sól i pieprz w misce do mieszania. Teraz dodaj jajko do mąki i wymieszaj. Zrób dziurę w środku ciasta i umieść w niej marchewki.

Teraz zwiń ciasto w arkusz i pokrój go na małe kwadraty. Weź kawałek ciasta i ugnieć go w kształt kwadratu. Teraz dodaj nadzienie i ponownie zwiń w kwadrat.

Zrób mały otwór na środku kwadratu i posmaruj go olejem. Teraz umieść kawałki ciasta w blaszce i piecz w piekarniku przez 15 minut.

2. Serowe ravioli

Składniki:

– 2 filiżanki mąki gryczanej

– 1/2 szklanki sera

– 1 jajko

– 1/2 filiżanki startego parmezanu

– sól

– Pieprz

– Odrobina oleju

– 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób:

Wymieszaj ser, sól i pieprz w misce i odstaw na bok. Weź jajko do miski i ubij je. Dodaj gałkę muszkatołową i proszek do pieczenia do jajka i ubij. Teraz dodaj ser do jajka i ubij go.

Dodaj mąkę gryczaną i wymieszaj. Teraz dodaj olej i dobrze wymieszaj.

Zwiń ciasto w arkusz i pokrój go na małe kwadraty. Rozprowadź ser na cieście i zwiń je w mały kwadrat.

Teraz dodaj trochę więcej sera na krawędziach i zwiń w koło. Umieść go w blaszce i piecz w piekarniku przez 15 minut.

3. Spaghetti ravioli

Składniki:

– 3 filiżanki mąki gryczanej

– 1 jajko

– 1/2 filiżanki startego parmezanu

– 1/2 filiżanki oleju

– 1/4 filiżanki bazylii

– Sól

– Pieprz

– 2 ząbki czosnku

– 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

– 1/4 szklanki mleka

– 1/2 filiżanki