Dynia Hokkaido jak obrać

Jeśli szukasz najlepszego sposobu na pozbycie się twardej i ciężkiej skóry dyni, to trafiłeś we właściwe miejsce.

Mówimy o dyni Hokkaido i metodzie na pozbycie się jej twardej skóry.

Dynia jest ogromnym warzywem i jest szeroko stosowana do robienia placków, naleśników i wielu innych przepisów.

Jest najbardziej odżywczym warzywem i zawiera wiele witamin i składników odżywczych.

Najlepszą częścią tego warzywa jest to, że jest bardzo bogate w witaminę A i witaminę C.

Tak więc, jeśli chcesz korzystać z zalet dyni i nie chcesz stracić jej wartości odżywczych to musisz wiedzieć jak ją obrać.

Tak więc, pierwszym krokiem jest kupienie dyni, a następnie przechowywanie jej w chłodnym i ciemnym miejscu.

Po tym kroimy dynię na dwie części i moczymy ją w ciepłej wodzie przez pół godziny.

Następnie pokrój dynię na pół i wyjmij ją z wody.

Następnie weź dużą miskę i umieść ją pod kranem i umyj dynię.

Teraz weź suchy ręcznik, owiń go wokół dyni i lekko ściśnij.

Następnie połóż dynię na stole i przyciśnij do niej ręcznik i przekręć ją w różnych kierunkach.

Po skręceniu możesz zdjąć ręcznik i odłożyć go na bok.

Teraz musisz obrać skórę z dyni i nie używaj do tego noża.

Lepiej jest użyć łyżki.

Tak więc, przetnij skórę na dwie części i usuń ją z dyni.

Możesz również użyć do tego widelca.

Tak więc, teraz musisz zrobić mały otwór w środku dyni i wypełnić go wodą.

Niech stoi przez około 15 minut, a następnie usuń skórę z dyni.