Wegańska Musaka Przepis

Myślę, że wszyscy wiecie o greckim jedzeniu, a jeśli nie to pozwólcie, że powiem Wam, że greckie jedzenie jest jednym z najsmaczniejszych na całym świecie. Moussaka jest bardzo znanym daniem w Grecji i istnieją dwa rodzaje moussaki, które są pieczone i smażone wersje. Ale co jeśli powiem Ci, że możesz zrobić zdrową wersję moussaki, która nazywa się Vegan Moussaka.

Jeśli myślisz, że przepis jest bardzo trudny to powiem Ci, że nie jest to trudne w ogóle i można zrobić ten pyszny przepis z łatwością. W tym przepisie użyłam ziemniaków, bakłażanów, szpinaku i sera.

Składniki:

2 duże ziemniaki

4 średniej wielkości bakłażany

½ filiżanki szpinaku

¼ filiżanki sera

Olej

2 łyżki stołowe oliwy z oliwek

1 łyżeczka pasty czosnkowej

1 łyżeczka oregano

Sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Przede wszystkim pokrój ziemniaki na małe kawałki i usuń ich skórkę. Bakłażany pokrój w małą kostkę. Umyj szpinak i usuń łodygi oraz twarde liście.

Teraz na patelni dodaj olej i smaż ziemniaki na złoty kolor, a następnie wyjmij je z oleju. Dodaj pastę czosnkową i oregano i smaż przez 2 do 3 minut. Teraz dodaj szpinak i dobrze wymieszaj.

Dodaj sól i pieprz, a następnie umieść kostki bakłażana na tej samej patelni i wymieszaj wszystko. Następnie włóż patelnię do gorącego piekarnika na 30 do 40 minut.

Po tym czasie weź mieszankę i umieść ją w natłuszczonej blasze do pieczenia. Posypać serem i piec przez 25 do 30 minut.

Wnioski:

Podsumowując, jest to Vegan Moussaka Recipe i możesz zrobić ten przepis z łatwością. Jeśli jesteś wegetarianinem i chcesz zjeść coś smacznego to powinieneś spróbować tego przepisu i cieszyć się pysznym smakiem tego dania.