Jeśli jesteś kimś, kto chce zostać weganinem to trafiłeś we właściwe miejsce. Tutaj zamierzam podzielić się z Tobą najlepszymi przepisami diety wegańskiej, które pomogą Ci zostać weganinem.
Dieta wegańska dla początkujących
Jeśli jesteś początkującym i chcesz stosować dietę wegańską to jest to dobra decyzja. Jedzenie, które spożywasz nie zaszkodzi Ci, a także jest zdrowe. Oto niektóre z przepisów, które pokochasz, aby spróbować.
Brązowy ryż z sosem pomidorowym
Składniki:
Ryż brązowy (ugotowany)
sos pomidorowy
Sól
Pieprz
Metoda:
Rozgrzej piekarnik na 400 stopni.
Ugotuj ryż na patelni.
Teraz dodaj do niego sól i pieprz.
Gdy ryż będzie już ugotowany, przełóż go na blachę i piecz przez 15 minut.
Teraz dodaj do ryżu sos pomidorowy.
Dobrze wymieszaj i piecz ponownie przez kolejne 15 minut.
Podawaj na gorąco.
Wnioski:
Jest to najprostszy i najlepszy sposób na przygotowanie wegańskiego jedzenia. Mam nadzieję, że będzie ci smakować.
Soczewica i ciecierzyca Curry
Składniki:
Ciecierzyca (ugotowana)
soczewica (ugotowana)
Czosnek (posiekany)
Imbir (posiekany)
Liście curry
Kurkuma
Olej
Sól
Czerwone chili w proszku
Metoda:
Rozgrzej piekarnik na 400 stopni.
Umieść wszystkie składniki w misce do mieszania.
Dobrze wymieszać.
Dodaj wodę i dobrze wymieszaj.
Zagotuj i podawaj.
Wnioski:
Jeśli stosujesz dietę wegańską to ten przepis jest dla Ciebie.
Fasola Mung i ziemniaki Curry
Składniki:
Ziemniaki (gotowane)
soczewica (gotowana)
Fasola Mung (gotowana)
Imbir (posiekany)
Czosnek (posiekany)
Liście kolendry
Sól
Pieprz
Czerwone chili w proszku
Liście curry
Olej musztardowy
Metoda:
Rozgrzej piekarnik na 400 stopni.
Umieść wszystkie składniki w misce do mieszania.
Dobrze wymieszać.
Dodaj wodę i dobrze wymieszaj.
Zagotuj i podawaj.
Wnioski:
Możesz dodać przyprawy do curry zgodnie ze swoim smakiem.
Warzywne Biryani
Składniki:
Marchewka
Ziemniaki
Kalafior
Brinjals
Ryż Basmati
Mango
Wywar warzywny
Paneer
Imbir
Czosnek
Zielone chili
Kminek
Liście curry
Pomidory
Sok z cytryny
Cebula
Sól
Czarny pieprz
Sposób:
Weź duży garnek i podgrzej go na dużym ogniu.
Włóż wszystkie składniki do garnka i pozwól im się zagotować.
Wymieszaj i wyłącz.
Przykryj i gotuj przez 2 godziny.
Zdejmij pokrywę i zamieszaj.
Gotuj jeszcze przez 30 minut.
Odstaw do ostygnięcia.
Podawaj na gorąco.